Kuşburnu Çekirdeği Yağının Cilde 5 Faydası - Polente Natural

Kuşburnu Çekirdeği Yağının Cilde 5 Faydası

         Cilt bakımında etkili sonuçlar elde etmenin yolu faydalı içeriklerin en saf ve doğal halini kullanmaktan geçer. Doğal bir içerik olan kuşburnu çekirdeği yağı da saf haliyle kullanıldığında etkisini en iyi gösteren bu faydalı içeriklerden biridir. İşte kuşburnu çekirdeği yağının cilt için mucizevi 5 faydası! 

Kuşburnu Çekirdeği Mucizesiyle Tanışın  

Rose Hip Seed adıyla da bilinen kuşburnu çekirdeği yağı dünyanın çeşitli bölgelerinde yetişen kırmızı renkli kuşburnu meyvesinin çekirdeğinden elde edilir. Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen yağ uzun yıllardır sağlıktan güzelliğe pek çok alanda kullanılmaya devam etmektedir. Pek çok alanda kullanılan yağın şifasının kaynağı içeriğindeki Provitamin A, E vitamini ve D vitamini, %50’ye varan oranda linoleik asit, omega 6 ve omega 3 esansiyel yağ asitlerini barındırmasıdır. İçeriğindeki esansiyel yağ asitlerinin zengin olması sebebiyle cildin yenilenmesi ve tazelenmesinde oldukça etkili sonuçlar yaratır. 

 

Kuşburnu Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kuşburnu çekirdeği yağının cilde faydaları saymakla bitmez. Zengin içeriği sebebiyle pek çok cilt problemiyle tek başına savaşabilecek en etkili aromaterapi özlerinin başında gelir. Ancak aromaterapi özlerinin hepsinde olduğu gibi bu yağdan da fayda elde etmek için önemli olan bitkinin en saf ve doğal haliyle elde edilen özünün kullanılmasıdır. 

Polente Natural Kuşburnu Çekirdeği Yağı, kuşburnu meyvesinin çekirdeklerinden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilir. İçeriğinde %100 kuşburnu çekirdeği yağı bulunur. Kuşburnu çekirdeği yağı satın alırken içeriğinin tamamının bu aromaterapi yağından oluştuğuna dikkat edilmelidir. En iyi kuşburnu yağı yüzde yüz kuşburnu çekirdeği özünden oluşmalıdır. Bu sayede cilde maksimum faydayı sağlayabilir. 

İşte kuşburnu çekirdeği yağının cilde faydaları:

Nemlendirme

İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve ciltin ana nem kaynağı olan yağ asitleri sayesinde nemlendirme ve nem tutma özelliği yüksek bir yağdır. Tüm cilt tiplerinin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamakta oldukça etkilidir. Cilde ihtiyacı olan nem takviyesini sağlarken sebum dengesini de koruyarak aşırı yağlanmanın beraberinde getireceği cilt problemlerinin de önüne geçer. 

Leke karşıtı ve cilt tonu eşitleyici bakım 

Cilt tonunu eşitleme ve lekelerle başa çıkmada en sık başvurulan aromaterapi yağıdır. Bunun sebebi leke açıcı özelliğe sahip olmasıdır. Lekeler üzerine düzenli olarak lokal uygulama ile veya tüm cilde uygulama yöntemi ile gözle görülür sonuçlar elde edilebilir. Zengin içeriği sayesinde cilde direkt etki ederek aydınlık ve eşit bir cilt görünümüne yardımcı olur. 

Göz çevresinde aydınlık görünüm 

Kuşburnu çekirdeği yağı göz çevresindeki koyu renk halkalar, kırışıklıklar ve yorgun görünümle başa çıkmada oldukça etkilidir. Göz çevresi ürünü olarak gece bakım rutinine dahil edildiğinde sıkı ve aydınlık bir görünüme kavuşmayı sağlar. İçeriğindeki nemlendirici içeriklerle ince kırışıklık görünümünü ortadan kaldırır. Renk eşitlemeye yardımcı özelliği sayesinde göz altı morluklarını ortadan kaldırarak aydınlık bakışlara kavuşmayı sağlar. 

Kırışıklık karşıtı etki

Kırışıklığın en temel sebebi cildin nem kaybı ve artık hücre yenilenmesinin desteklenmemesidir. Kuşburnu çekirdeği yağı kullananların çoğu hem hücre yenilenmesini destekleme özelliği hem de yoğun nem içeriğiyle yaşlanma etkilerine karşı mucizevi etkileri sebebiyle bu aromaterapi yağını tercih eder. Cildin sıkılaşmasına ve tazelenmesine yardımcı olur. 

Gözenek görünümünü azaltma ve cilt yüzeyini düzeltme 

Cilt yüzeyindeki pürüzlü görünüm, çeşitli cilt problemleri sebebiyle oluşan ton farklılıkları, genişlemiş gözenekler gibi pek çok kusurlu cilt görünümünde kuşburnu çekirdeği yağı tercih edilebilir. Cildi sıkılaştırarak gözenek görünümünü azaltır böylece cilt yüzeyinin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. 

Kuşburnu çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

Aromaterapi yağlarının kullanım alanları kadar nasıl uygulanacağı da önemlidir. Çünkü tüm botanik yağlar cilt yüzeyine direkt olarak uygulamaya uygun değildir. Kuşburnu çekirdeği yağı cilde direkt olarak uygulanabilen yağlardandır. 

Ciltteki çözülecek probleme göre çeşitli şekillerde uygulanabilir. Günlük olarak temizlenmiş cilde 3-4 damla yağı parmak uçları ile hafifçe uygulamak en sık tercih edilen yöntemdir. Yüz yogası ve yüz masajı esnasında tercih edilecek yağlardandır.

Aydınlatma, kırışıklık karşıtı bakım, cilt tonunu eşitleme gibi etkilerini artırmak için başka aromaterapi yağları ile karıştırarak da uygulanabilir. 

 

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.