Sıvı Altın Jojoba Yağının Cilt ve Saç Bakımı İçin Faydaları - Polente Natural

Sıvı Altın Jojoba Yağının Cilt ve Saç Bakımı İçin Faydaları

Jojoba yağı nedir?

Jojoba yağının saf hali berrak altın rengi bir görünümdedir. Bu nedenle Kızılderililerin “sıvı altın” olarak da adlandırdığı bu yağ E vitamini açısından en zengin aromaterapi özlerindendir. Cilt bakımı ve saç bakımında en sık tercih edilen bu değerli özün faydalarına birlikte göz atalım!

Jojoba yağı literatürdeki adıyla “simmondsia chinensis” olan, çalı türündeki bir bitkinin tohumlarından elde edilir. Çöl iklimini seven bu bitki ağırlıklı olarak İsrail, Hindistan Arizona, Kaliforniya ve Meksika’da yetiştirilir. Jojoba bitkisinin yaşam süresi oldukça uzundur ve bir tohumun neredeyse yarısı yağdan oluşur. Bu nedenle oldukça verimli bir bitkidir. Doymamış yağ asitleri açısından oldukça zengindir ve yoğun olarak E vitamini içerir. 

Jojoba yağının cilt için 5 faydası 

  • Jojoba yağı çok kıymetli bir nem kaynağıdır. Cildin nem dengesinin sağlanması, neme doyması, dolgun ve canlı görünümü için kullanılır. 
  • Yaşlanma belirtileri ile savaşmada harikadır. Yüksek nem sağlama özelliğiyle ciltteki ince kırışıklık görünümünü hızlıca ortadan kaldırarak yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller. Cilde gençlik kazandırır. 
  • Non komedojenik yağlardandır, bu sayede gözenekleri tıkamadan bakım yapar. Siyah nokta oluşumunu engeller. 
  • Antibakteriyel özelliği olan yağlardandır. Bu sayede iltihaplı dokunun iyileşmesini hızlandırır. Sinek ve böcek ısırıkları, akne, yara gibi cilt rahatsızlıklarının iyileşmesini hızlandırır.
  • Cilt elastikiyetini artırır. Bu sayede ciltteki çatlak görünümünü hafifleterek yeni çatlakların oluşmasını engeller. 

 

Jojoba yağı cilt için nasıl kullanılır?

Jojoba yağı cilde direkt olarak uygulanabilen esansiyel yağlardandır. Bir pamuğa damlatılarak makyaj temizlemek için tercih edilebilir. Cilt bakımı sonrasında nemlendirici ihtiyacı için birkaç damla jojoba yağı parmak uçlarıyla masaj yaparak cilde uygulanabilir. Yüz yogası esnasında kan dolaşımını hızlandırmak için tercih edilebilir. 

Jojoba yağının saç için 5 faydası 

  • Jojoba yağının saç için faydalarının başında saçları sakinleştirmek gelir. Saçlardaki elektriklenmeyi engeller 
  • Jojoba yağı kepek oluşumunu engeller. Saç derisine yoğun nem sağlayarak kuruluk ve kepek oluşumunun önüne geçer. 
  • Isı, boya vb. kimyasal işlemlerden dolayı yıpranmış saçlar için jojoba yağı ile saç maskesi uygulaması yapılabilir. Jojoba yağı saç onarımının en değerli destekleyicilerindendir. 
  • Saç köklerini besleyerek saçların uzamasını hızlandırır. 
  • Saç tellerine ihtiyacı olan nemi sağlayarak koparak dökülmelerin ve saç uçlarındaki kırıkların önlenmesine yardımcı olur. 

Jojoba yağı saç için nasıl kullanılır?

Jojoba yağı saça durulanmayan saç yağı şeklinde uygulanabilir. 3-4 damla jojoba yağı saç uçlarına kuru veya ıslakken uygulanabilir. Ayrıca saç maskesi şeklinde de uygulanabilir. Saç köklerine masaj yaparak uygulanan jojoba yağı, 1 saat bekletilerek durulanır. 

 

 

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.