Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Uygulanır? - Polente Natural

Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Uygulanır?

Cilt bakımının iki altın kuralı vardır. Birincisi; hangi cilt bakım ürünlerinin kullanıldığı, ikincisi ise; seçilen cilt bakım sıralamasıdır. Ürünlerinin hangi sırayla uygulandığı en az bakım sıralaması kadar önemlidir. Bu rehber doğru uygulama adımlarını takip ederek kullanılan bakım ürünlerinden maksimum fayda elde etmek isteyenler için hazırlandı!

Cildi temizlemek ve ardından nemlendirmek cilt bakımında herkesin bildiği cilt bakımı aşamalarıdır. Ancak işin içine serumlar, aromaterapik yağlar, cilt maskeleri, güneş koruyucuları, peelingler ve daha pek çok cilt bakım ürünü dahil olduğunda bu ürünlerin nasıl bir sıralama ile uygulanacağı kafa karıştırıcı olabilir. Cilt bakım ürünlerinin uygulama sıralamasını öğrenmek için okumaya devam edin!

  • 1 Adım: Cildi temizlemek

    Cilt bakımının ilk adımı cildi kir ve kalıntılardan arındırmaktır. Gün içinde hava koşulları, toz, makyaj kalıntısı gibi pek çok faktörden dolayı kirlenen cildi bakım rutininin başında diğer tüm adımlara hazırlamak için temizlemek gerekir. Bu adımda öncelikle gözler, dudaklar ve cilt makyaj kalıntılarından arındırılmalıdır. Makyaj temizlemede çift aşamalı temizlik için bir temizleme yağı tercih edilebilir. Ardından cilt sabun, köpük veya jel formda bir temizleme ürünü ile yıkanabilir. Makyaj kalıntılarını temizlemede doğal bir çözüm arayanlar için hindistan cevizi yağı veya jojoba yağı tercih edilebilir.

    Cilt herhangi bir makyaj kalıntısı olmasa bile cilt tipine uygun bir temizleme ürünüyle yıkanmalıdır. Haftalık cilt bakım rutinine dahil edilen kil maskesi, peeling gibi temizleyici ürünler temizlik aşamasına dahil edilebilir. 

    • 2 Adım: Tonik uygulamak 

      Tonik kullanımı cilt bakımı aşamalarında genellikle atlanan adımlardandır. Ancak tonik uygulamanın cilt için önemi düşünüldüğünde bu oldukça hatalı bir davranıştır. Tonik, temizleme adımının ardından gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağlamak için kullanılır. Her cilt tipi aynı problemle savaşmadığı için burada önemli olan cilt tipine uygun tonik tercih etmektir. Aksi halde etkili bir ürün olan tonik cilt bariyerini yıpratabilir. 

      Düzenli kullanımda tonikleri gözenekleri sıkılaştırarak ciltteki pürüzsüz görünümü sağlamada en önemli ürünlerin başında gelir.

      *** Bölgesel Bakım

      Cilt ilk iki adım ile derinlemesine temizlendikten sonra, cildin endişesine (eğer varsa) göre bölgesel çözümler için kullanılan ürünler uygulanır. Bölgesel akne veya siyah noktalar için tercih edilen ürünler buna örnek olabilir. Bu aşamada lokal uygulamalardan en etkili sonucu alabilmek için uygulamanın ardından yaklaşık on dakika bekleyerek diğer adımlara geçmek gerekir. Bu sayede cilt ürünü emerek en yüksek faydayı sağlayabilir. 

      • 3 Adım: Serum

        Serum, en kompleks bakım ürünlerinin başında gelir. Her cilt tipi ve problemi için farklı serum bulmak mümkündür. Bu nedenle bu aşamada önemli olan cilt tipine uygun, yaşanan problemin çözümüne yönelik bir ürün tercih etmektir. Cildi sıkılaştırma, aydınlık görünüm sağlama, yoğun nem verme veya cilt lekeleriyle başa çıkma gibi pek çok farklı amacı olan serum türlerinden cilt için uygun olan seçilerek bu adımda uygulanır. 

        • 4 Adım: Göz Bakımı

          Göz çevresi yaşlanma belirtilerinin en hızlı görüldüğü bölgedir. İnce kırışıklıklar ve yorgun görünümle baş etmek için göz çevresine yoğun nem veren ve aydınlatan göz çevresi bakım ürünleri uygulanmalıdır. Özellikle yirmili yaşların sonlarına doğru bu adım cilt bakımına muhakkak dahil edilmelidir. 

          • 5 Adım: Nemlendirici Uygulamak

            Tüm cilt tipleri için atlanmaması gereken en önemli adım nemlendirici uygulamaktır. Yağlı ciltler genellikle bu aşamada cilt tiplerinden dolayı nemlendiriciye ihtiyaç duymadığını düşünür. Ancak tüm cilt tipleri nem ile desteklenmeye ihtiyaç duyar. Aksi halde cildin sebum dengesi bozularak fazla yağlanma, sivilce ve siyah nokta oluşumu gibi problemler ortaya çıkabilir. Nemlendirme aşamasında dudaklar da ihmal edilmemelidir. Bu aşamada cildi nemlendirmek için cilde yoğun nem sağlayan doğal içerikli aromaterapik yağlar da tercih edilebilir.  

            • 6 Adım: Güneş Koruyucu

              Cildi en çok yıpratan faktörlerin başında güneş gelir. Korumasız olarak güneşe çıkmak cilt lekelerinin, zayıflayan cilt bariyerinin ve ciltteki kuruluğun en temel sebeplerindendir. Gündüz cilt bakım rutininin ardından güneş koruması yüksek bir güneş koruyucu uygulamak bakım rutininin son adımıdır.

              Her cilt tipinin birbirinden farklı ihtiyaçları olduğu için bu yedi aşamalı bakım sıralamasına yeni maddeler de eklenebilir. Ancak temiz, sıkı ve pırıl pırıl bir cilt için bu aşamalar uygun bakım ürünleriyle düzenli olarak takip edilirse kısa sürede etkisi görünecektir. Capcanlı bir cilt için en öneri olarak: iyi bir cilt için bol su içmeyi ihmal etmeyin!