Cilt Tipine Göre Peeling Nasıl Yapılır? - Polente Natural

Cilt Tipine Göre Peeling Nasıl Yapılır?

Peeling, ciltteki ölü hücrelerin gözenekleri tıkamaması ve çeşitli cilt problemlerine sebep olmaması ve cildin tazelenmesi için yapılır. Ancak her cilt tipine aynı şekilde peeling uygulaması doğru değildir. Cilt tiplerinin ihtiyacına yönelik olarak doğru ürünlerle, doğru uygulamanın yapılması gerekir. Hangi cilt tipine peeling nasıl yapılır sorusuna cevap arıyorsanız doğru adrestesiniz!

Peeling nasıl yapılır?

Yüze peeling uygulamak birkaç noktaya dikkat etmeyi gerektirir. Peeling yaparken hem uygulama biçimi hem de uygulama sıklığı önemlidir. Genellikle uyku öncesi, gece bakım rutini peeling için ideal zamandır. Cilt uygun bir arındırıcı ile temizlendikten sonra hafta 1-2 gün peeling uygulaması yapılabilir. Fiziksel peeling sırasında nazik ve dairesel hareketler yapılmalıdır. Ilık su ile fazla bastırmadan durulanmalıdır. Peeling olması gerektiğinden sert bir biçimde yapılırsa cilt yüzeyini çizerek kızarıklıklara sebep olur. Her peeling uygulaması sonrasında cildi yatıştırmak için uygun bir nemlendirici krem, serum veya maske uygulaması yapılmalıdır.

 

  • Kuru ciltler için peeling

Kuru ciltlerin bakım rutinine sıklıklaeklenen ürünlerden biri peelingdir. Çünkü ciltteki kuruluk pullanma ve cilt soyulmalarına neden olur. Ölü hücreleri peeling ile temizlemek ve alttaki sağlıklı cildi ortaya çıkarmak gerekir. Kuru ciltlerin mat görünümü peeling uygulaması ile ortadan kaldırılabilir. Ancak cilt kurumaya yatkın olduğundan içeriğinde alkol barındıran ürünlerden uzak durulmalı, peeling uygulaması haftada 1-2 defadan fazla yapılmamalıdır. Peeling uygulaması sonrasında kesinlikle uygun bir nemlendirici kullanılarak cilt sakinleştirilmelidir.

Polente Natural Cafein Squalane Soothing Peeling cildi temizlerken nem sunan içeriği ile kuru ciltler tarafından tercih edilebilir. Squalane ve nemi cilde hapseden Marula yağı sayesinde peeling uygulaması sonrasında cilt sağlıkla ışıldar.

 

  • Yağlı Ciltler için peeling

Yağlı ciltler için peeling uygulaması problemli ciltlerde genellikle önerilmez. Ancak bu durum her yağlı cilt için geçerli değildir. Bazı yağlı ciltlerde akne ve sivilce probleminin sıklıkla görülmesi sebebiyle cilt normalden daha hassastır ve peeling uygulanmasına uygun değildir. Bu durumda aktif aknelerin bulunduğu bölgelere peeling uygulanması önerilmez. Buna karşın siyah nokta probleminin çözümünde yağlı ciltler için peeling uygulaması büyük önem taşır. Bu nedenle siyah nokta sorunun yoğun olarak yaşandığı bölgelere gözenekleri derinlemesine temizlemek için haftada 1-2 defa uygun bir ürünle peeling uygulaması yapılmalıdır. Yağlı ciltler için peeling sonrası temizlenen gözeneklerin tekrar kir, yağ ve ölü hücrelerle dolmaması için gözenek sıkılaştırıcı serum, tonik vb. ürünün uygulanması yapılmalıdır.

Polente Natural Blueberry Squalane Refresh Peeling siyah nokta problemi ile başa çıkmak için ideal doğal peeling ürünlerindendir. İçeriğindeki mikro şeker kristalleri ve mikro yaban mersini tanecikleri ile gözenekleri derinlemesine temizler, antioksidan içeriği ile cildi besler ve güçlendirir.

 

  • Karma Ciltler için peeling

Karma cilt tipi aynı anda birden fazla cilt problemine bir arada sahip olacağı için peeling uygulamasında dikkatli olmak gerekir. T bölgesindeki yoğun yağlanma ve yanaklardaki kuruluk, peelingin her bölgeye uygulanmamasını gerektirir. Özellikle T bölgesinde aktif akne ve sivilcelerin bulunması bu bölgeleri peeling ile irite etmekten kaçınmayı gerektirir. Ancak T bölgesinde sadece siyah nokta sorunu yaşanıyorsa özellikle bu bölgelere ölü derileri arındırmak için peeling yapmak gerekir. Karma ciltler için peeling uygulaması için yanaklar ve T bölgesine iki ayrı ürün kullanmak gerekir. Yanakları kurutmaktan kaçınmak, diğer bölgeleri de arındırmak için uygun ürünler tercih edilmelidir.

Polente Natural Strawberry Squalane Glow Peeling, tüm ciltleri için hem mat görünüm almada hem de gözenekleri temizlemede oldukça etkilidir. Mikro çilek tanecikleri ile karma cilt tiplerini rahatsız etmeden derinlemesine temizler.

Kullanıcı Yorumları

Öneriler ve fikirleriniz için bize yazın!

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.